“KUŞADALI BİR YURTTAŞ” BİR KEZ DAHA SEYİRCİYLE BULUŞTU

Kuşadası’nın en eski turizmcilerinden hayırsever İsmail Dirim’in hayatını konu olan “Kuşadalı Bir Yurttaş İsmail Dirim” isimli belgesel, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde bir kez daha seyirciyle buluştu.

Yönetmenliğini Mesut Kara’nın yaptığı, Kuşadası Belediyesi Huzurevi’nde kalmakta olan İsmail Dirim‘in hayatını anlatan “Kuşadalı Bir Yurttaş İsmail Dirim” isimli belgeselin gösterimine çok sayıda Kuşadalı sanatsever katıldı. Gösterim öncesinde konuşan yönetmen Mesut Kara, İsmail Dirim’in tüm Kuşadalıların İsmail amcası olduğunu belirterek Dirim’in Kuşadası için önemli bir şahsiyet ve örnek alınacak bir insan olduğunu ifade etti. Dirim’in hayatını belgeselleştirmekten onur duyduğunu söyleyen Kara, belgeselin çekimi ve montajı aşamasında destek sunan herkese ve Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belgesel gösteriminden ardından konuşan İsmail Dirim ise, hayatı boyunca örnek bir insan olmaya çalıştığını, esnaflıkta dürüstlüğü her zaman ön plana tuttuğunu belirterek insan ilişkilerinde sevgi ve saygının önemine dikkat çekti.

belgesel gösterim
ÖMER GÜNEL