Ömrünü Tamamlamış Objeler, Özgün Fikirleriniz ile Hayata Geri Dönüyor - Ödüllü Proje Yarışması

GERİ DÖNÜŞÜMDEN SANAT, FİKİR VE UYGULAMA PROJESİ YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ
  1. Projede, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, metal atıklar, plastik atıklar gibi geri dönüşüm malzemelerikullanılarak özgün tasarımlar yapılmalıdır. Kullanılacak olan geri dönüşüm malzemeleri katılımcı tarafından temin edilecektir.
  2. Özgün olmayan tasarımlar dikkate alınmayacak olup, yanlış beyan, telif hakları veya benzer konularda tüm sorumluluk katılımcıya ait olacaktır.
  3. Projede, işlevini kaybetmiş olmak şartıyla ahşap malzemeler de kullanılabilecektir.
  4. Yapılacak tasarımlarda cam atıklardan yararlanılabilecektir.
  5. Eserlerde bitkisel peyzaj çalışması yapılması halinde serbest çim kullanılacaktır.
  6. Aydınlatmalı projeler yapılmak istenmesi halinde ‘‘farkındalık yaratmak amacıyla’’ aydınlatmada yenilenebilir enerji kaynakları seçilmelidir.
  7. Eserler günlük hayatı kolaylaştıracak tasarımlar (örnek: plastik ya da ahşap atıklardan köpek ve kedi evleri vb...) olabileceği gibi, Kuşadası temalı özgün eserler de olabilir.
  8. Plastik veya metal kapaklardan duvar resimleri yapılabilir. Bu tarz çalışmalar (gravür, resim) ressam, resim öğretmeni veya heykeltıraş desteği ile yapılabilir.
  9. Projeye bireysel veya ekip olarak en fazla 3 eser ile katılım sağlanabilir.
  10. Proje iki aşamalı olacaktır:
    1. Birinci aşamada; fiziki olarak taşınabilir eserler T.C. Kuşadası Belediyesi’nin belirleyeceği jüriye teslim edilecektir. Taşınması fiziki olarak mümkün olmayan ve yerinde uygulama yapılması gereken eserlere ait ölçülerin, uygulama tekniğinin, malzemenin ve renklerinin net olarak anlaşılabilir olduğu görsel sunumlar (dijital 3 boyutlu sunumlar, çizim, skeç, maket vb.) 15.04.2020 tarihi saat 11:00’e kadar jüriye teslim edilmelidir.
    2. İkinci aşamada; 21.04.2020 tarihinde jüri tarafından sergilenmeye uygun görülen eserler belirlenecektir. Bu eserlerin tasarımcıları ile iletişime geçilecek olup, eserlerin yerinde uygulanması tasarımcının sorumluluğunda olacaktır. Yerinde uygulama ve sergileme 04.06.2020 tarihi saat 16.30’a kadar tamamlanacaktır. 05.06.2020 tarihinde Dünya Çevre Günü’nde sergileme yapılacaktır. (Yarışma takvimi ektedir.)
  11. 05.06.2020 tarihinde yerinde fiziki olarak uygulanan ve sergilenen eserler jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren ilk 3 esere ödül verilecektir. Ödüller yarışma takviminde belirtilmiştir.
  12. Projeye katılımda gönüllülük esas olduğundan katılımcılara ödüller haricinde herhangi bir bedel ödenmeyecektir.
  13. Bütün katılımcılar eserlerine ait her türlü kullanım hakkı ve telif haklarının T.C. Kuşadası Belediyesi aracılığı ile kamuya ait olduğunu peşinen kabul etmiş sayılır.
  14. Projenin koordinasyonu T.C. Kuşadası Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
  15. Projenin tanıtımı ile ilgili iş ve işlemler Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.
  16. Proje alanında fiziki iyileştirme çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
  17. Geri Dönüşüm eserlerinin konulacağı yerin tespiti T.C. Kuşadası Belediyesi tarafından yapılacak olup katılımcılara daha sonra bildirilecektir.
  18. Yarışma, okullar ve Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere tüm duyarlı çevre sever vatandaşlarımıza açık olup, yarışmaya katılım ücretsizdir.
  19. T.C. Kuşadası Belediyesi’nin yarışma ile ilgili her türlü konuda değişiklik ve iptal hakkı saklıdır. Yarışma şartları ile ilgili değişiklik veya iptal durumları Belediye yayın organları tarafından duyurulacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ Yarışmanın duyurulması / 14.02.2020 Sorular için son gün / 14.04.2020 Eserlerin veya görsel sunumların Jüriye teslim tarihi / 15.04.2020 saat: 11.00 Jürinin sonuçları açıklaması / 21.04.2020 Yerinde uygulama için son gün / 04.06.2020 saat: 16:30 Eserlerin sergilenmesi ve ödüllerin verilmesi / 05.06.2020 (Dünya Çevre Günü) saat: 09:30’ dan itibaren ÖDÜLLER Ödülü: 1 adet Cumhuriyet Altını Ödülü: 1 adet Yarım Altın Ödülü: 1 adet Çeyrek Altın
19/02/2020